Barion Pixel
  • -15%
Ben Macintyre: Dupla csavar - A normandiai partraszállás kémtörténete Ben Macintyre: Dupla csavar - A normandiai partraszállás kémtörténete

Ben Macintyre:

Dupla csavar

A normandiai partraszállás kémtörténete

Eredeti ár: 3 990 Ft
Online ár: 3 392 Ft
Adóval együtt

A TERMÉK JELENLEG NEM ELÉRHETŐ!

A Dupla Csavar-hálózat veszélyes és bonyolult játszmáját egy zseniális angol hírszerző, Tommy „Tar” Robertson irányította. A főszereplő pedig öt excentrikus, öntörvényű, vakmerően bátor kettős ügynök volt: Popov, szerb üzletember és aranyifjú, Czerniawski, lengyel pilótatiszt, Lily Sergeyev, a hisztérikus, labilis helyzetű úrinő, Pujol, a szenvedélyes spanyol és Elvira de la Fuente Chaudoir, a perui, biszexuális, kétes múltú asszony.

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

Fedőnevük: Bronx, Brutus, Kincs, Tricikli és Garbo.

Öt, különböző nemzetiségű kettős ügynök története, aki tevékenységével nagyban hozzájárult ahhoz, hogy 1944. június 6-án a D nap megváltoztassa a második világháború menetét.

 

A szövetséges haderők titkos szolgálatai – az MI6, az MI5, az FBI - és a francia ellenállás  kettős ügynökökből felállították a Dupla Csavar elnevezésű kémhálózatot azzal a céllal, hogy a németeket hamis információkkal lássák el a partraszállás helyéről és idejéről. Tevékenységük eredményességét mutatja, hogy Hitler a kémjelentések alapján a szövetségesek nagy támadását a Calaisi-szorosban és Norvégiában várta június 7-én és 8-án, a szövetségesek pedig biztonságosan partra tudták tenni  embereiket Normandiában június 6-án.

A Dupla Csavar-hálózat veszélyes és bonyolult játszmáját egy zseniális angol hírszerző, Tommy „Tar” Robertson irányította egy dohányfüstös londoni irodából a krikett játékszabályainak megfelelően. A főszereplő pedig öt excentrikus, öntörvényű, vakmerően bátor kettős ügynök volt: Popov, szerb üzletember és aranyifjú, Czerniawski, lengyel pilótatiszt, Lily Sergeyev, a hisztérikus, labilis helyzetű úrinő, Pujol, a szenvedélyes spanyol és Elvira de la Fuente Chaudoir, a perui, biszexuális, kétes múltú asszony.

Ez a könyv az ő történetük.

 

Ben Macintyre a The Times vezető újságírója és szerkesztője. Az újság tudósítójaként dolgozott New Yorkban, Washingtonban és Párizsban. Számos díjat nyert könyv szerzője. Családjával Londonban él.

GABO

Adatlap

Oldalszám
426 + 32 oldal melléklet
Kötés
Kötött
Kiadási év
2013
ISBN
978963689731
Fordította
Tábori Zoltán
Új

16 hasonló termékek ugyanazon kategóriában: