Általános szerződési feltételek

 

1. Cégadatok

A GABO Online webáruház (gabo.hu) üzemeltetője a Talentum Kft.
Cégnév: TALENTUM Könyves és Kereskedő Kft.
Rövid név: TALENTUM Kft.
Székhely: 2045 Törökbálint, Hrsz. 062/30
Alapítva: 1988
Adószám: 10224454-2-13
Cégjegyzékszám: 13-09-138048
Bejegyző bíróság: Fővárosi Bíróság Cégbírósága
Telefonszám: 06 23 332-104
E-mail: webshop@gabo.hu

 

2. Megrendelés

A GABO Online webáruházban a megrendelések leadása kizárólag elektronikus úton, az interneten keresztül lehetséges a gabo.hu webcímen. Telefonon, faxon, e-mailen leadott megrendeléseket a webáruház nem fogad el. A rendelésekkel kapcsolatos visszaigazolásokat és információkat a webáruház üzemeltetője elektronikus úton (e-mailben) küldi el a felhasználók részére. Jelenleg kizárólag belföldi szállításra tudunk elfogadni megrendeléseket. A webáruházban a vásárlás regisztrációhoz kötött. A megrendelés elküldése interneten kötött, de nem aláírt szerződésnek minősül, melynek tartalma archiválásra kerül és utólagosan visszakereshető. A felhasználó teljes körű felelősséggel tartozik minden olyan rendelésért és egyéb tranzakcióért, amelynek során a jelszava felhasználásra került, ezért kérjük jelszavára fokozottan ügyeljen. Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, a webáruház ügyfélszolgálata erről a vevőt a rendelés feldolgozásakor azonnal tájékoztatja és az esetlegesen bankkártyával előre kifizetett ellenértéket visszautalja a vevő részére, a megrendelést követő legkésőbb 30 napon belül. A Talentum Kft. fenntartja a jogot, hogy amennyiben egy megrendelés annak feladója vagy tartalma miatt szokatlannak minősül, az abban szereplő adatokat ellenőrizze, ill. a szerződéstől elálljon. A webáruházban rendelhető maximális áruérték 200 000 Ft. Amennyiben ennél nagyobb értékben szeretne rendelni, keresse ügyfélszolgálatunkat.

3. Elállás

A 17/1999. (II. 5.) Korm.-rendelet értelmében a vásárló  - amennyiben a művet csomagküldéssel vásárolta meg - indoklás nélkül elállhat a vásárlástól a kézhezvételtől számított 8 munkanapon belül. Kézhezvételi időpont a bolti átvétel esetében a rendelés bolti átvételének időpontja, házhoz szállítás esetében a futártól történő átvétel időpontja. Ezek a bolti blokkal/számlával, ill. a futártól kapott nyugtával bizonyíthatóak. A hatályos törvények alapján a  könyveket Önnek  saját költségén (nem utánvéttel!) kell visszaküldenie, fóliázott könyv esetén bontatlan állapotban, aminek a kézhezvételétől számított 30 napon belül cégünk eljuttatja Önnek a vételárat. Fontos, hogy elállás esetén a törvényi rendelkezések szerint a visszaküldés költségei a vásárlót terhelik. Ha a terméket a vevő már használatba vette, és nem tudja sérülésmentesen cégünk részére visszajuttatni, nem vállaljuk a termék visszavásárlását. Ez a jog csak akkor érvényesíthető, ha a mű csomagolását (fóliázás) nem bontotta fel.

4. Jótállás, szavatosság, reklamációk kezelése

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003. GKM-rendeletben foglaltak az irányadóak. Ha a megrendelt termék hibás, vagy a szállítás során megsérült, akkor azt cégünk díjmentesen kicseréli. Amennyiben a cserére nincs mód, a vásárló elállhat a vásárlástól. A szállítási sérülést a vevőnek az áru átvételekor kell a futárnak vagy a boltban jelezni és azt az átvételi elismervényen megjegyzésként feltüntetni. 

A reklamációk intézése írásban, ill. telefonon történik, a webshop@gabo.hu címen, valamint a Talentum Kft. székhelyén működő ügyfélszolgálaton, a 06 23 332-104-es telefonszámon. A beérkező reklamációkat legkésőbb 15 napon belül megválaszoljuk.

5. Bankkártyás fizetés

A megvásárolt áruk kifizethetők előre bankkártyával a Borgun nemzetközi pénzügyi szolgáltató, zárt, titkosítással ellátott rendszerén keresztül. A Talentum Kft. a Borgun magyarországi képviselőjével, a B-Payment Zrt-vel  fennálló szerződése alapján kijelenti, hogy a bankkártyás fizetésre vonatkozóan vállalja a tranzakciók titkos és biztonságos lebonyolítását. E szerződés alapján a vevő bankkártya- és bankszámlaadataihoz a rendszer működéséből következően sem a Kiadó, sem más, harmadik személy nem fér hozzá. A webáruházunkban való bankkártyás vásárlásra B-Payment Zrt. kártyás vásárlásokra vonatkozó általános szerződési feltételei érvényesek.

6. Felelősség korlátozása

Cégünk mindent elkövet, hogy a webáruház oldalain megjelenő adatok (termékek ára, elérhetősége, leírása stb.) a lehető legpontosabbak legyenek, azonban azokban változás, elírás mindezek ellenére lehetséges. Az adatbázisban szereplő esetleges hibákért, elírásokért felelősséget nem vállalunk. A termékekről feltüntetett képek jellemzően megegyeznek azzal, amelyet Ön ténylegesen kézhez is kap, de eltérés itt is lehetséges, amellyel kapcsolatban felelősséget szintén nem vállalunk (pl. a termék eltérő borítóval kapható, mint ami a képen szerepel, de ugyanazzal a tartalommal).
A webáruházban való vásárlás feltételezi a vásárló részéről az internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különösen a szoftverproblémákra és az internet használata során felmerülő hibákra. A fentiek miatt nem vállalunk felelősséget:

  • az internetes hálózatban történő bármilyen működési hiba, amely megakadályozza a webáruház folyamatos és akadálytalan működését illetőleg a vásárlást,
  • bármilyen adat, elküldött vagy fogadott e-mail elvesztése, a küldő vagy a fogadó oldalán a spam-szűrő túlzott aktivitása miatt levélszemét mappába kerülés, és emiatt okozott késedelem vagy kiesés,
  • a kommunikációs vonalban történő bármilyen meghibásodás, akár a küldő, akár a fogadó oldalán, akár a közbeeső csatornák bármelyikén.

 

7. Hírlevél küldése

A Szolgáltató jogosult a felhasználó részére hírlevelet vagy egyéb reklámlevelet küldeni, amennyiben a felhasználó a regisztrációkor a megfelelő adatai megadásával ehhez előzetesen hozzájárult. A felhasználó ezt a hozzájárulását bármikor jogosult visszavonni. Ebben az esetben a Szolgáltató a visszavonást követően a felhasználó részére több hírlevelet, illetve egyéb reklámlevelet nem küld, továbbá törli a felhasználó adatait a hírlevélre feliratkozott felhasználók adatai közül.

 

8. Adatkezelési nyilatkozat

Cégünk az egyedüli jogosult az Önre vonatkozó információknak a kezelésére. Ezúton tájékoztatjuk, hogy személyes adatait a szerződés teljesítése, és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. Adatait harmadik félnek nem adjuk át, kivéve, ha a szerződés teljesítésekor a harmadik fél az cégünk alvállalkozójaként működik együtt. Ekkor azonban az alvállalkozók a cégünk által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, illetve további személyeknek átadni. Adatainak kezelésekor az Adatvédelmi Törvénynek megfelelően járunk el.


Kategória

Kövessen minket

Bankkártyás fizetés

Készítette: MediaEngine         Üzembentartó: Ymedia        Képek, szövegek szerzői joga: © Akkord, Ciceró, Gabo könyvkiadók