Barion Pixel
  • -15%
Tyldesley Joyce: Egyiptom mítosza-Egy letűnt civilizáció újrafelfedezése Tyldesley Joyce: Egyiptom mítosza-Egy letűnt civilizáció újrafelfedezése

Joyce Tyldesley:

Egyiptom mítosza

Egy letűnt civilizáció újrafelfedezése

Eredeti ár: 3 990 Ft
Online ár: 3 392 Ft
Adóval együtt

Az utolsó fáraó uralkodása után, majdnem kétezer éven keresztül az ókori Egyiptom kultúrájának csodái rejtve maradtak, látszólag örökre elvesztek és feledésbe merültek.

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

Az utolsó fáraó uralkodása után, majdnem kétezer éven keresztül az ókori Egyiptom kultúrájának csodái rejtve maradtak, látszólag örökre elvesztek és feledésbe merültek. Csak Napóleon hadjárata a 18. század végén keltette fel az érdeklődést az ókori Egyiptom iránt, s ez az érdeklődés azóta csak egyre erősödik. Az egyiptománia sokakat arra ihletett, hogy életüket a sivatagi homokban folytatott kincskeresésnek szenteljék. Ezeket a felfedezőket, gyűjtőket és régészeket egyiptológusnak nevezzük. Az ókori Egyiptom kultúrájával, gazdaságával foglalkozó egyiptológia viszonylag új tudományág, művelői között számos legendás személyiséggel találkozhatunk, akik látványos feltárásaik révén meghatározó szerepet játszottak az ókori Egyiptom újkori felfedezésének történetében, Ezt az izgalmas történetet meséli el a könyv a hieroglifák megfejtéséért folyó versenytől kezdve a régészet talán leglélegzetelállítóbb pillanatáig, amikor Howard Carter beléphetett Tutanhamon aranykincsekkel teli sírjába.

GABO

Adatlap

Oldalszám
266
Kötés
Kötött
Kiadási év
2006
ISBN
9789639635968
Új

16 további termék ebben a kategóriában: