Barion Pixel
  • -15%
John Gribbin: 13,8 - A Világegyetem valódi kora és a mindenség elmélete nyomában John Gribbin: 13,8 - A Világegyetem valódi kora és a mindenség elmélete nyomában

John Gribbin:

13,8

A Világegyetem valódi kora és a mindenség elmélete nyomában

Eredeti ár: 3 990 Ft
Online ár: 3 392 Ft
Adóval együtt

A huszadik század két nagy fizikai elmélettel ajándékozott meg bennünket: az általános relativitáselmélettel, amelyik a nagy léptékű dolgok viselkedését írja le, beleértve az egész Világegyetemet; és a kvantumelmélettel, amelyik a nagyon kis objektumok viselkedésével, a szubatomi világ működésével foglalkozik. A Világegyetem azonban ellenszegül minden próbálkozásunknak, hogy ezt a két nagy elméletet egyetlen formulává egyesítsük...

  

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

A huszadik század két nagy fizikai elmélettel ajándékozott meg bennünket: az általános relativitáselmélettel, amelyik a nagy léptékű dolgok viselkedését írja le, beleértve az egész Világegyetemet; és a kvantumelmélettel, amelyik a nagyon kis objektumok viselkedésével, a szubatomi világ működésével foglalkozik. A Világegyetem azonban ellenszegül minden próbálkozásunknak, hogy ezt a két nagy elméletet egyetlen formulává egyesítsük, ami egyesekben kételyeket ébresztett, vajon helyesen értjük-e az egész fizikát.

A tudományos ismeretterjesztés nagymestere, John Gribbin most annak a kutatásnak a drámai történetét meséli el, amelynek eredményeképpen nemcsak a Világegyetem 13,8  milliárd éves  korát ismertük meg, hanem az ennél alig fiatalabb csillagokét is. Ez a felfedezés – Gribbin érvelése szerint – az emberiség egyik legnagyobb szellemi vívmánya, ami azt bizonyítja, hogy a fizikusok jó nyomon járnak, amikor a „Mindenség elméletét” keresik.

Ez a könyv bámulatba ejtő képet rajzol a fizikának és a modern kozmológiának erről az élenjáró területéről, miközben elmondja azt a lenyűgöző történetet, ahogyan a modern természettudomány eljutott idáig – és megmutatja, ahová még eljuthat.

Akkord

Adatlap

Sorozatok
Talentum Tudományos Könyvtár
Oldalszám
270
Kötés
Kötött
Kiadási év
2016
ISBN
9789632520933
Fordította
dr. Both Előd
Új

16 hasonló termékek ugyanazon kategóriában: