Szórakoztató irodalom

Richard Phillips – Stephan Talty:

A kapitány kötelessége


A könyvből mozifilm készült, Phillips kapitány címmel.

 

Az a nap egy szokásos munkanapnak indult az ötvenhárom éves Richard Phillips, az amerikai lobogó alatt hajózó Maersk Alabama teherhajó kapitánya számára.

Aztán minden megváltozott, amikor felfegyverzett szomáliai kalózok szállták meg a fedélzetet: öt napig tartó megpróbáltatás következett...

 

Bővebb leírás

3 490 Ft

(árat csökkentettünk 15 %-al)

2 967 Ft

Emailben értesítjük amint a könyv megrendelhető!
Értesítést kérek!

A könyvből mozifilm készült, Phillips kapitány címmel.

 

IGAZ TÖRTÉNET ALAPJÁN

 

SZOMÁLIAI KALÓZOK, AZ AMERIKAI HADITENGERÉSZET SEAL-EGYSÉGEI ÉS VESZÉLYES NAPOK A TENGEREN

 

Az a nap egy szokásos munkanapnak indult az ötvenhárom éves Richard Phillips, az amerikai lobogó alatt hajózó Maersk Alabama teherhajó kapitánya számára.

Aztán minden megváltozott, amikor felfegyverzett szomáliai kalózok szállták meg a fedélzetet: öt napig tartó megpróbáltatás következett. A kapitányt végül az amerikai haditengerészet SEAL-egységei mentették meg. Míg az esemény kimenetele egy pillanatra sem volt kétséges, a majdnem egy teljes hétig tartó fogság megpróbáltatásainak félelmetes részletei mind ez idáig rejtve maradtak.

Amikor a kalózok megszállták a hajóját, a kapitány mindent megtett, hogy megvédje a személyzetet. Ám a kalózok elrabolták, és ő minden erejét összeszedte életben maradása érdekében.

 

„Éppúgy csodálom a kapitány bátorságát és személyzetével való önfeláldozó törődését, mint honfitársaim. Bátorsága példaértékű minden amerikai számára.”

Barack Obama, az Amerikai Egyesült Államok elnökének szavai 2009. április 12.-én, Phillips kapitány kiszabadítása alkalmából

 

RICHARD PHILLIPS kapitány a massachusettsi Winchesterben nőtt fel, hét testvérével együtt. 1988-ban vette feleségül Andrea Coggiot, a sürgősségi osztályon dolgozó nővért. Két gyermekük született. Phillips 1979-ben végzett a Massachusetts Tengerészeti Akadémia növendékeként.

  • Kötés Kötött
  • Fordította Fazekas András
  • ISBN 9789636895976
  • Kiadási év 2013
  • Oldalszám 352

Jelenleg nincs hozzászólás

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek új hozzászólást

30 más termék ugyanabban a kategóriában:

Kategória

Írók

Kosár  

Nincs termék

Futárdíj 0 Ft
Összesen 0 Ft

Kosár Megrendelés

Hírlevél

Kövessen minket

Bankkártyás fizetés

Készítette: MediaEngine         Üzembentartó: Ymedia        Képek, szövegek szerzői joga: © Akkord, Ciceró, Gabo könyvkiadók