Talentum Diákkönyvtár

Karinthy Frigyes:

Utazás a koponyám körül

Talentum diákkönyvtár

A regény valóságosan megtörtént eseményekről, személyes tapasztalatokról szól: saját agyműtétének körülményeit beszéli el az író.

Bővebb leírás

698 Ft

(árat csökkentettünk 15 %-al)

593 Ft

Emailben értesítjük amint a könyv megrendelhető!
Értesítést kérek!

A regény valóságosan megtörtént eseményekről, személyes tapasztalatokról szól: saját agyműtétének körülményeit beszéli el az író.

Művészetében általánossá, egyetemes emberi élménnyé emeli az operációt, a betegség történetét. Az író a Centrál kávéházban vonatdübörgést hall, halucinál. Ezt fejfájás, ájulás követi, de sem ő, sem orvosai nem gondolnak komoly betegségre. Barátságos beszélgetések, egy filmélmény és feleségével együtt tett klinikai látogatás ébresztik fel gyanúját: agydaganata van. Az öndiagnózis helyesnek bizonyul. A vakság, a biztos halál és némi reménnyel kecsegtető műtét között nem nehéz a választás. Elutazik Stockholmba, a kor legnevesebb agysebészéhez, Olivecrona professzorhoz... Különlegesen izgalmas, nagyszerű az elbeszélés csúcspontja: a műtét leírása, melyet egyszerre szenved belülről, és szemlél kívülről az író. Az operáció utáni, téren és időn kívüli állapotból, a szürkeségből a fényhez, az élethez visszatérő ember örömével, büszkeségével zárul a mű.

  • Sorozatok Talentum Diákkönyvtár
  • Kötés Fűzött
  • ISBN 9789639429185
  • Kiadási év 2003
  • Oldalszám 188

Jelenleg nincs hozzászólás

Csak regisztrált felhasználók küldhetnek új hozzászólást

30 más termék ugyanabban a kategóriában:

Kategória

Írók

Kosár  

Nincs termék

Futárdíj 0 Ft
Összesen 0 Ft

Kosár Megrendelés

Hírlevél

Kövessen minket

Bankkártyás fizetés

Készítette: MediaEngine         Üzembentartó: Ymedia        Képek, szövegek szerzői joga: © Akkord, Ciceró, Gabo könyvkiadók