Barion Pixel
  • -50%
Váil Ghoneim: Forradalom 2.0 Váil Ghoneim: Forradalom 2.0

Váil Ghoneim:

Forradalom 2.0


Eredeti ár: 3 990 Ft
Online ár: 1 995 Ft
Adóval együtt

A Közel-Keleten 2011-ben végigsöprő forradalmak meglepték és meghódították a világot. Több évtizede hatalmon lévő brutális rezsimeket buktatott meg a szabadságvágyók elnyomhatatlan tömege. Most az egyiptomi forradalom egyik vezéralakja meséli el, mi történt a háttérben, és megmutatja, mi volt a kulcsa annak, hogy a tömeg győzedelmeskedett.

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

Emlékirat

A nép hatalma nagyobb, mint a hatalmon lévő embereké

 

A Közel-Keleten 2011-ben végigsöprő forradalmak meglepték és meghódították a világot. Több évtizede hatalmon lévő brutális rezsimeket buktatott meg a szabadságvágyók elnyomhatatlan tömege. Most az egyiptomi forradalom egyik vezéralakja meséli el, mi történt a háttérben, és megmutatja, mi volt a kulcsa annak, hogy a tömeg győzedelmeskedett.

Váil Ghoneim kevéssé ismert, a harmincas éveit taposó Google-munkatárs volt 2010 nyarán, amikor névtelenül elindította a Facebook-oldalt, hogy tiltakozzon a biztonsági erők kezei között meghalt egyiptomi fiú halála miatt. Az oldal követőinek száma gyorsan nőtt, és az online tüntetés hamarosan békés mozgalommá fejlődött.

Egyiptom fiatalsága történelmet írt: a közösségi média segítségével beütemeztek egy forradalmat. A felhívást több mint egymillió emberhez jutott el, és 2011. január 25-én a kairói Tahrír tér visszhangzott a változás követelésétől. Ám amint megkezdődött a forradalom, Ghoneimet letartóztatták, és tizenkét napig brutális vallatásnak vetették alá. Szabadulása után megindító beszédet mondott a televízióban, és a tüntetések ereje egyre nőtt. Négy nappal később, az egyiptomi elnök lemondott.

A Ghoneim összegezte tanulságok mindnyájunkra ihletően hatnak. Ő a Tahrír térre vezető út megépítését nem egy emberben, hanem a népben látta. A Forradalom 2.0-ban mind hősök lehetünk.

 

Váil Ghoneim Kairóban született, Egyiptomban és Szaúd-Arábiában nőtt fel. 2004-ben számítógép-mérnöki diplomát szerzett a Kairói Egyetemen, majd 2007-ben bejezte az MBA képzést a kairói Amerikai Egyetemen. 2008-ban csatlakozott a Google céghez, ahol hamar a közel-keleti és észak-afrikai marketing-részleg vezetője lett. Jelenleg szünetelteti állását a Google-nél, mert létre akar hozni egy oktatást és technológiát támogató nem-kormányzati szervezetet Egyiptomban.

 

"Emberek, háromszázan lettünk két perc alatt. Százezren kell lennünk. Egyesülnünk kell az elnyomónkkal szemben!

64 Tetszik 44 Hozzászólás"

Egyiptomban 2010 nyarán a Váil Ghoneim szerkesztette Facebook-oldal vált a születőben lévő tüntetői mozgalom valószínűtlen találkozóhelyévé. Alig hat hónap múlva, több mint 350 000 tagjának hangján szólva ez a Facebook-oldal hirdette meg elsőként a január 25-i felkelést – az igazságtalanság, a munkanélküliség, a korrupció és a kínzás elleni forradalmat.

 

"Ma van 14-e... Január 25-én Rendőrnap és nemzeti ünnep... Ha 100 ezren az utcára vonulunk, senki nem állíthat meg bennünket... Vajon meg tudjuk tenni?

3022 Tetszik 1748 Hozzászólás 176013 Látták"

A Forradalom 2.0 elmeséli hogyan jutott el Ghoneim a passzív ellenzékiségből a forradalom élcsapatába. A klaviatúrától a börtöncelláig, a magányos Facebook-posztolástól az érzelmes televíziós interjúig, ami többmillió egyiptomit fakasztott könnyekre, Ghoneim története  nélkülözhetetlen történelmi dokumentum és felhívás az ellenállásra.

GABO

Adatlap

Oldalszám
334
Kötés
Kötött
Kiadási év
2013
ISBN
9789636896591
Fordította
Zalán Eszter
Új

Letöltés

forradalom 2.0 részlet

Letöltés (0)

16 hasonló termékek ugyanazon kategóriában: