Barion Pixel
  • -15%
Simonetta Lombardo: Görögország - A világ legszebb helyei Simonetta Lombardo: Görögország - A világ legszebb helyei

Simonetta Lombardo:

Görögország

A világ legszebb helyei

Eredeti ár: 4 990 Ft
Online ár: 4 242 Ft
Adóval együtt

Hegyek és szigetek ezrei, számtalan strand, kövek, melyek Európa egyik legkevésbé sűrűn lakott, de leggazdagabb örökségű országának történetéről mesélnek. Ez Görögország, ahol réges-régi dolgokról beszél minden hely: istenekről és hősökről, mitológiáról és filozófiáról éppúgy, akárcsak elbűvölő, jövendő úticélokról.

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

A Parthenon, zöld-fehér szigetek a kristálytiszta tengerben, Meteóra levegőben függő kolostorai, a pompázatos bizánci mozaikok, Olimposz hóborította hegycsúcsa: ezek azok az épületek, látványok, tájak, amelyek először jutnak eszünkbe, ha Görögországra gondolunk. És valóban, jól ismert részei ezek mind a nyugati kultúra közös örökségének. Érdemes azonban ezt a gyönyörű országot, az emberiség egyik bölcsőjét mélyebben is megismerni. Hiszen ez az ősi kultúrájú ország sokkal többet nyújt ennél. A régi városok ezeréves kövei, a hatalmas színházak, a különleges fények, az ott lakók barátságossága, az ízek és hangulatok - ezek mind hozzátartoznak az élményhez, amit Görögország kínál. Felidézik közös örökségünket, "az emberiség gyerekkorát", a mítoszokat és legendákat, a fenséges és esendő isteneket, a görög kultúrát és irodalmat, és hozzájárulnak ahhoz, hogy Görögország olyan egyedülálló legyen a maga nemében.

Ez a könyv hozzásegít, hogy felfedezhessük mindazt, ami oly lebilincselő, elragadó ebben a természeti szépségekben, hagyományokban, történelmi emlékekben gazdag országban. Megismerhetjük történelmét, az ország kevésbé ismert közelmúltját. A mitológia helyszínein és a rettenthetetlen macedón harcosok között utazhatunk. A gyönyörű felvételek egyaránt hűségesen mutatják be a történelmi nevezetességeket és a mai Görögország életét, valódi áttekintést nyújtva a mediterrán térség e gyönyörű országáról.

GABO

Adatlap

Sorozatok
A világ legszebb helyei
Oldalszám
136
Kötés
Kötött
Kiadási év
1999
ISBN
9789638009326
Fordította
Béresi Csilla
Új

16 hasonló termékek ugyanazon kategóriában: