A második világháború

Stephen E. Ambrose:

Vad égbolt - A B-24

es bombázók fiatal hősei

Stephen E. Ambrose: Vad égbolt - A B-24-es bombázók fiatal hősei

Stephen E. Ambrose a második világháború eseményeit felidéző számos történeti mű népszerű szerzője ebben a könyvében az amerikai légierő B-24-es nehézbombázóin, az úgynevezett Liberatorokon repülő fiatal hősöknek állít emléket.

 

A TERMÉK JELENLEG NINCS KÉSZLETEN!

Bővebb leírás

2 500 Ft

(árat csökkentettünk 15 %-kal)

2 125 Ft

Emailben értesítjük amint a könyv megrendelhető!
Értesítést kérek!

Stephen E. Ambrose a második világháború eseményeit felidéző számos történeti mű népszerű szerzője ebben a könyvében az amerikai légierő B-24-es nehézbombázóin, az úgynevezett Liberatorokon repülő fiatal hősöknek állít emléket.

Ezek az ifjú emberek – legtöbbjük még huszadik életévét sem töltötte be, és a 23-24 évesek már „vénemberek" voltak a szemükben – az Államok legkülönbözőbb vidékeiről és a (legkülönbözőbb társadalmi rétegekből) jöttek, zömükben farmer- és munkáscsaládokból származtak, és nemhogy repülőgépet, de sokan még autót sem láttak addigi életükben. És ezek a fiatalok, akik legfeljebb a farmjuktól pár mérföldre lévő középnyugati kisvárosba mentek be a szombat esti táncmulatságra, most pár hónapos kemény kiképzés után a hazájuktól sok ezer mérföldre lévő európai légi támaszpontokról mint pilóták, navigátorok, bombairányzók vagy lövészek indultak nap mint nap 8-10 órás bevetésekre a hatalmas gépmadáron. Ambrose végigkíséri hőseit a zsúfolt, kényelmetlen és balesetveszélyes Liberatorokon végrehajtott, halálos veszedelmeket rejtő küldetéseiken – a gépeknek több mint a felét lelőtte a német légvédelem vagy a vadászok raja, és a hajózók több mint fele megsebesült, fogságba esett vagy meghalt –, és lenyűgöző elevenséggel idézi fel hősiességüket, önfeláldozó bajtársiasságukat, amellyel hozzájárultak a náci Németország felett aratott végső győzelemhez. A könyv középpontjában az 1944-ben 22 esztendős George McGovern, a Dakota Queen becenevű B-24-es bombázó első pilótája áll, aki később az Egyesült Államok szenátora lett, és 1972-ben harcba indult az elnöki székért is. A vele készített interjúk képezik a könyv gerincét, és kölcsönöznek hitelességet minden sornak.

  • Oldalszám 294
  • Kötés Kötött
  • Kiadási év 2002
  • ISBN 9789639421561


No customer comments for the moment.

Only registered users can post a new comment.

26 más termék ugyanabban a kategóriában:

A második világháború

Írók

Kosár  

Nincs termék

0 Ft Szállítás
0 Ft Összesen

Kosár Fizetés

Hírlevél

Nyilatkozom, hogy elolvastam és elfogadom
az adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatót

Kövessen minket

Árukereső.hu Árukereső.hu
Képek, szövegek szerzői joga: © Akkord, Ciceró, Gabo könyvkiadók