Barion Pixel
  • -15%
Mantovani Roberto: Mount Everest - Hegymászók a világ tetején Mantovani Roberto: Mount Everest - Hegymászók a világ tetején

Roberto Mantovani:

Mount Everest

Hegymászók a világ tetején

Eredeti ár: 6 990 Ft
Online ár: 5 942 Ft
Adóval együtt

Az Északi- és a Déli-sark meghódítása után, de még mielőtt az első ember leszállt volna a Holdra, a Mount Everest meghódítása volt a felfedezők és hegymászók egyik legcsábítóbb álma.

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

Az Északi- és a Déli-sark meghódítása után, de még mielőtt az első ember leszállt volna a Holdra, a Mount Everest meghódítása volt a felfedezők és hegymászók egyik legcsábítóbb álma. Az 1950-es évek elejéig a rettentő magasság ritkás légkörébe burkolózva a Föld utolsó nagy misztikuma csodálatos, páratlan kihívást jelentett, izgatóbbat minden más hegycsúcs megmászásánál. A Nepál és Tibet között emelkedő lenyűgöző piramis még ma is – sok évvel azután, hogy Hillary és Tenzing először jutott fel a csúcsra felgyújtja a mászók képzeletét, és ha eljön a megfelelő évszak, számtalan, mindenféle fajtájú és méretű expedíció indul rohamra a hegy lejtőin. Ez a könyv végigköveti az 1852-es indiai felmérés során a világ legmagasabb hegyeként azonosított óriás megmászásának történetét. Az Everest azóta legendává vált. Miután elfoglalta az első helyet mint a Föld legmagasabb csúcsa – 8840 méter volt az első, matematikai és trigonometrikus számításokra épülő mérés idején –, a hegyet egyszerű földrajzi furcsaságnak tekintették, egészen az 1920-as években meginduló expedíciókig. Egyedi fényképek és részletes feljegyzések szólnak e kísérletekről, és elevenítik fel azokat a próbálkozásokat, amelyek végeredményeként Edmund Hillary és Tenzing Norgaj meghódította a csúcsot a Nepál felőli oldalon, 1953. május 29-én.

GABO

Adatlap

Oldalszám
144
Kötés
Kötött
Kiadási év
2001
ISBN
9789639237650
Új

16 hasonló termékek ugyanazon kategóriában: