Általános

Jack Challoner (szerk.):

1001 találmány, amely átformálta a világot


Jack Challoner (szerk.): 1001 találmány, amely átformálta a világot

Ki találta fel az ajakrúzst? Mit is jelent pontosan az EKG? Milyen eszközöket használt a pattintott kőkorszak embere? Honnan kapta a nevét a kéjgáz? Milyen találmány fűződik Gábor Dénes nevéhez?

 

Sok egyéb mellett ezekre a kérdésekre is megtaláljuk a választ az 1001 találmány, amely átformálta a világot című kötetben, amely a műszaki-technikai fejlődés lebilincselően érdekes kalauza.

A TERMÉK JELENLEG NINCS KÉSZLETEN!

Bővebb leírás

9 999 Ft

(árat csökkentettünk 15 %-kal)

8 499 Ft

Emailben értesítjük amint a könyv megrendelhető!
Értesítést kérek!

Az emberek találékonysága mindig is kulcsszerepet játszott fajunk fennmaradásában és evolúciójában.

Jóllehet mindennapjainkban számtalan műszaki-technikai találmány vesz körül bennünket, melyek megkönnyítik az életünket és a munkánkat, sőt akár az életünket is megmenthetik, általában csak keveset tudunk arról, hogy mikor és hogyan születtek ezek az újítások. Az 1001 találmány, amely átformálta a világot a tudományos és technikai fejlődés olyan, áttörést hozó újításainak gyűjteménye, amelyek a földkerekség minden részén hatást gyakoroltak az emberek életére az évszázadok során. A keréktől az MP3-lejátszóig megannyi találmány meglepő tényekben gazdag keletkezéstörténetét ismerheti meg az olvasó az ötlet megszületésétől a kivitelezésig. Ki gondolta volna például, hogy a fogkefe már több mint 7000 éves múltra tekinthet vissza, vagy hogy az első olló 3500 évvel ezelőtt készülhetett? A kötet ugyanakkora súlyt fektet a legrégebbi korok technikai újításaira, mint a világháló létrejöttére, vagy éppenséggel a műholdak működésének mikéntjére. Az 1001 találmány, amely átformálta a világot sokszínű válogatást kínál a találmányok kimeríthetetlen tárházából. Egyfajta technikatörténeti kalauzként valójában az emberiség történetét tárja elénk a fejlődést előmozdító zseniális ötletek bemutatása révén. Lebilincselően érdekes olvasmány az emberiség sok ezer évet felölelő nagy vállalkozásáról.

  • Sorozatok 1001 sorozat
  • Oldalszám 960
  • Kötés Kötött
  • Kiadási év 2010
  • ISBN 9789636894146


No customer comments for the moment.

Only registered users can post a new comment.

24 más termék ugyanabban a kategóriában:

Általános

Írók

Kosár  

Nincs termék

0 Ft Szállítás
0 Ft Összesen

Kosár Fizetés

Hírlevél

Nyilatkozom, hogy elolvastam és elfogadom
az adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatót

Kövessen minket

Képek, szövegek szerzői joga: © Akkord, Ciceró, Gabo könyvkiadók