Általános

John Gribbin:

A természettudomány rövid története


John Gribbin: A természettudomány rövid története

Newton kora óta a természettudomány szerteágazóan fejlődött. A csillagászok felderítették a Világegyetem titkait, a vegyészek megismerték az anyag természetét, a biológusok pedig elámultak az élet bonyolultságán. A természettudomány rövid története erről a folyamatról mesél: a képzelet óriási ugrásairól, a káprázatos szellemi kalandról és a végtelenül változatos igazság keresését kísérő kemény munkáról.

 

A TERMÉK JELENLEG NINCS KÉSZLETEN!

Bővebb leírás

5 500 Ft

(árat csökkentettünk 15 %-kal)

4 675 Ft

Emailben értesítjük amint a könyv megrendelhető!
Értesítést kérek!

Az ember a történelem hajnala óta próbálja megmagyarázni, miként működik a világ. Évezredeken keresztül nem is törekedtünk arra, hogy elképzeléseinket tényekkel támasszuk alá, inkább természetfeletti lényeket képzeltünk a dolgok mögé, vagy tisztán logikai alapon próbáltuk megfejteni létezésünk titkait. A tudomány az alkimisták és varázslók, a filozófusok és csalók birodalma volt.

Azután színre lépett Galilei, aki felismerte, hogy a tudományos elméletek csak akkor helytállóak, ha a gyakorlatban elvégzett kísérletekkel tudjuk bizonyítani helyességüket. Ez az egyszerű, ám mégis kényszerítő erejű megállapítás képezte azt a szilárd alapot, amelyre a korszerű tudományos gondolkodás építkezik. A kísérletileg ellenőrizhető törvények – amelyeket a matematika kérlelhetetlen logikai szigora támaszt alá – tették végül a természettudományt, a bennünket körülvevő földi világ és a Világegyetem megismerésének eszközévé.

  • Oldalszám 224
  • Kötés Kötött
  • Kiadási év 2005
  • ISBN 9789637318832


No customer comments for the moment.

Only registered users can post a new comment.

24 más termék ugyanabban a kategóriában:

Általános

Írók

Kosár  

Nincs termék

0 Ft Szállítás
0 Ft Összesen

Kosár Fizetés

Hírlevél

Nyilatkozom, hogy elolvastam és elfogadom
az adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatót

Kövessen minket

Képek, szövegek szerzői joga: © Akkord, Ciceró, Gabo könyvkiadók