J. K. Rowling új regénye decemberben jelenik meg magyarul.


 A GABO Könyvkiadó gondozásában jelenik meg J. K. Rowling első felnőtteknek szóló regénye. A The Casual Vacancy (jelenlegi munkacímén: Átmeneti üresedés) december közepétől lesz kapható a könyvesboltokban és a GABO webáruházában. A könyv már megrendelhető ITT!

 

J.K. Rowling a Harry Potter kalandjairól szóló könyvsorozat szerzője. 1997 és 2007 között 7 kötete jelent meg, amelyekből világszerte 450 milliónál több példány kelt el, több mint 200 országban, 74 nyelven, és 8 nagysikerű film is készült belőlük. J.K. Rowling számos díjat és kitüntetést kapott, többek közt a gyermekirodalomnak tett szolgálataiért a Brit Birodalom Érdemrendjét, Asturias herceg Concord-díját, a Francia Köztársaság Becsületrendjét és a Hans Christian Andersen-díjat. Volant nevű jótékonysági alapítványa révén számos jótékonysági ügyet támogat, így a hátrányos helyzetű gyermekek életének megváltoztatásán munkálkodó Lumos jótékonysági szervezet alapítója is.

 

Legújabb, ezúttal a felnőtt olvasóknak szóló regényéről, amely magyarul egyelőre az „Átmeneti üresedés” munkacímet viseli, egyelőre annyit lehet tudni, hogy Nagy-Britanniában szeptemberben jelenik meg és egy látszólag békés angol kisvárosban tapasztalható társadalmi feszültségek ábrázolása áll a történet középpontjában.

 

Az alig negyven-egynéhány évesen megboldogult Barry Fairbrother halála szó szerint felforgatja Pagford városkát. Pagford színleg maga az angol idill, macskaköves piactérrel, ódon apátsággal, ám az elbájoló homlokzat mögött háború tombol: gazdagok háborúja a szegényekkel, kamaszoké a szülőkkel, feleségeké a férjekkel, tanároké a tanítványokkal...

Mert Pagford nem az, aminek látszik, és Barry megüresedett önkormányzati helye a valaha megélt legnagyobb háborút robbantja ki a helységben. Ki fog győzni a szenvedélyektől, köpönyegforgatástól, döbbenetes leleplezésektől viharos választáson? A The Casual Vacancy (Átmeneti üresedés) a páratlan mesemondó új alkotása az első olyan regény, amelyet Rowling a felnőtteknek írt.

 

„Noha a Harry Potter sorozat – amelyet az Animus Kiadó oly ragyogó fordításban és köntösben jelentetett meg magyarul –, megalkotásának minden percét élveztem, következő regényem merőben más lesz. Lenyűgözött a mód, ahogyan a GABO Kiadó tervezi megközelíteni irodalmi pályafutásom ezen új szakaszát, ezért boldogan bízom rájuk új regényem magyar kiadását” – nyilatkozta Rowling a bejelentés kapcsán. Földes Tamás, a GABO Könyvkiadó ügyvezetője elmondta, munkatársaival együtt nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy J. K. Rowling őket választotta legújabb műve magyar kiadójául.


Kategóriák

Írók

Kosár  

Nincs termék

0 Ft Szállítás
0 Ft Összesen

Kosár Fizetés

Hírlevél

Nyilatkozom, hogy elolvastam és elfogadom
az adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatót

Kövessen minket

Képek, szövegek szerzői joga: © Akkord, Ciceró, Gabo könyvkiadók