Conn Iggulden, a hódító históriás

 

 

 

„Nagyon-nagyon tetszett, igazán izgalmas. Csak ajánlani tudom”.
„Pergős, levegős, könnyű. Gyorsan olvastatja magát. Hagyjátok, hogy tegye”.

Conn Iggulden mindössze még csak 40 esztendős, de ahogy az olvasói vélemények is bizonyítják, biztos kézzel hódítja meg és teszi rajongóvá a könyveit kézbe vevők egyre szélesedő táborát. Persze ez majdhogynem magától értetődő egy olyan szerző esetében, aki valósággal az anyatejjel szívta magába a történetmesélés képességét.

A brit író anyja ugyanis Írországból származik, márpedig a zöld szigeten a történelmi mondák és legendák nem a könyvek lapjain, hanem az elbeszélésekben élnek tovább. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy Iggulden anyai nagyapját hivatásos mesemondóként tartották számon ír földön.
Édesapja pedig tanár volt, aki bár reál tantárgyakra okította az ifjúságot, szabadidejében a fa- és rímfaragás szenvedélyének hódolt. Innen egyenes út vezetett oda, hogy Conn Iggulden tollát a képzelőereje és a történelmi események vezessék – mégpedig egészen gyerekkorától fogva.

„Amióta az eszemet tudom, írok: verseket, novellákat, regényeket” – vallja a szerző saját honlapján. Mégis, elsőként az apai hagyományokat követte: tanár lett. Azonban hamar rájött, hogy a temérdek papírmunka és adminisztráció nem az ő világa, így visszatért elsőszámú szenvedélyéhez: az íráshoz.

Kép- és filmszerű történelmi témájú regényei hamar óriási népszerűséget hoztak a számára. Első megjelenése, Az uralkodó című négyrészes sorozata Julius Caesar életpályáját követte végig.


Az öt kötetből álló A hódító pedig a mongol kánok történelemformáló tetteit tárja fel az olvasóknak.


Különböző bejegyzéseiben Iggulden többször is utalt arra, hogy mindkét sorozatban várható még egy-egy újabb könyv, Az uralkodó ráadásul hamarosan a filmvásznon is megjelenhet.

Magyarországon – a GABO kiadó gondozásában – Az uralkodó és A hódító c. sorozat valamennyi kötete megjelent.


Könyvei megnézhetőek ITT!Kategóriák

Írók

Kosár  

Nincs termék

0 Ft Szállítás
0 Ft Összesen

Kosár Fizetés

Hírlevél

Nyilatkozom, hogy elolvastam és elfogadom
az adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatót

Kövessen minket

Képek, szövegek szerzői joga: © Akkord, Ciceró, Gabo könyvkiadók