Állati: majdnem nyakig ér a világ legmagasabb kutyája

 

guinness borító


A héten megjelenő Guinness World Records 2013 egyik kiemelkedő szenzációját Zeus, a német dog jelenti. Az Egyesült Államokban élő eb minden idők legmagasabb kutyájának számít a 111,8 centiméteres magasságával. A Doorlag család „kis” házi kedvencének így az sem okoz gondot, hogy négy lábon állva igyon a konyhai csapból.

 

Zeus bizony alaposan túlnőtte a fajtájára jellemző méretet, hiszen a német dogok magassága általában 76 és 86 centiméter között változik. Ennek alapján a rekorder kutyus jócskán faképnél hagyta fajtársait. Az impozáns házőrző termetéről sokat elárul, hogy a családtagok közül Denise Doorlagnak egyenesen az álláig ér. Zeus egyébként igazi médiasztár: a legnépszerűbb videómegosztó oldalon már több mint 1 millióan látták a róla készült felvételeket.

 

guinness kutya 

 

A GABO kiadásában megjelenő legújabb Guinness rekordgyűjteményben a hatalmas kutya mellett főszerep jut a leggyorsabb cápának, a leghosszabb óriáskígyónak, a világ legkisebb nőjének, a legtöbb példányszámban eladott lemeznek, a legdrágább színházi produkciónak, és még rengeteg minden más érdekességnek. A 2013-as kiadás egyúttal olyan rekordokról is beszámol, amelyek most debütálnak a könyvben. Ilyen a legnagyobb bicepsz átmérője és a legidősebb sportoló életkora is. Több magyar érdekeltségű adat is bejegyzésre került: például Rakonczay Gábor rekordja, aki elsőként kelt át egyszemélyes kenuval az Atlanti-óceánon vagy Tari József 4500 darabos minikönyv gyűjteménye.

 

 

 

Az impozáns borítójú album legfrissebb kiadása több újítást is tartalmaz. Egyes oldalakon a 3D-s képek egy okostelefon vagy IPad és egy ingyenesen letölthető Augmented Reality (megnövelt valóság) alkalmazás segítségével egyenesen kiugranak a lapokról és életre kelnek. Ugyancsak újdonság a Világ körül fejezet, ahol a különböző rekordok az egyes földrészekre lebontva jelennek meg.

 

A GWR 2013-as kiadásához egy külön online tartalom is készült: a honlapunkról letölthető bónuszfejezetből megismerhetjük a könyv elkészültének folyamatát, bepillantást nyerhetünk a kulisszák mögé, a Guinness irodáiba; illetve a munkatársakról is készült egy rövid bemutató.

 

A bónusz fejezetben továbbá megtalálható a 2012-es londoni olimpiai játékok összes új rekordja is.

A bónusz fejezet letölthető:  http://www.gabo.hu/guinnessbonuszfejezet/#/1/

 

Megvásárolható  ITT 


Kategóriák

Írók

Kosár  

Nincs termék

0 Ft Szállítás
0 Ft Összesen

Kosár Fizetés

Hírlevél

Nyilatkozom, hogy elolvastam és elfogadom
az adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatót

Kövessen minket

Képek, szövegek szerzői joga: © Akkord, Ciceró, Gabo könyvkiadók