Csillagászat

Robin Kerrod:

Hubble – ablak a világegyetemre


Robin Kerrod: Hubble – ablak a világegyetemre

Ismerje meg a Hubble-űrtávcső lebilincselő történetét és elképesztő eredményeit! Az optikai távcsövek koronázatlan királyának lélegzetelállító képei új ablakot nyitottak a Világegyetemre. A kötetet több mint 200, a Hubble-űrtávcsővel készített lenyűgöző felvétel illusztrálja.

 

A TERMÉK JELENLEG NINCS KÉSZLETEN!

Bővebb leírás

6 500 Ft

(árat csökkentettünk 15 %-kal)

5 525 Ft

Emailben értesítjük amint a könyv megrendelhető!
Értesítést kérek!

A Föld körül keringő Hubble-űrtávcső új ablakot nyitott a Világegyetemre, feltárva annak teljes szépségét és bonyolultságát. Ez a lélegzetelállító könyv átfogó, gazdagon illusztrált áttekintést nyújt arról, milyennek látta az ember a Világegyetemet - az űrtávcsőhöz vezető út legkorábbi úttörőitől kezdve egészen addig, amíg ez a fantasztikus eszköz bepillantást engedett Világegyetemünk szerkezetének és fejlődésének soha nem látott részleteibe.

 

A szöveget a Hubble által készített legfrissebb és leglátványosabb képek kísérik. Járjuk végig együtt a Világegyetemet, fedezzük fel a hatalmas, örvénylő galaxisokat, a csillagközi ködök boszorkánykonyháit, a csillagok születését és halálát, a szupernóvarobbanásokat és az Univerzum tágulását!

Pillantsunk be a fekete lyukak közvetlen környezetébe, a gigászi csillagszigetek és a bolygórendszerek születésének titkaiba!

Olyan jelenségekkel ismerkedhetünk meg, amelyek a Hubble megfigyelései előtt a rejtélyek világába tartoztak.

 

A mindenki számára érthető, humortól sem mentes szakértői magyarázatokat a világ egyik legismertebb csillagászati ismeretterjesztő írója, Robin Kerrod fűzi a képekhez.

 

Ismerje meg a Hubble-űrtávcső lebilincselő történetét és elképesztő eredményeit! Az optikai távcsövek koronázatlan királyának lélegzetelállító képei új ablakot nyitottak a Világegyetemre. A kötetet több mint 200, a Hubble-űrtávcsővel készített lenyűgöző felvétel illusztrálja.

 

  • Megismerhetjük a legfrissebb és leglátványosabb színes felvételeket, valamint a korábbi tudományos elméleteket a fejük tetejére állító, legelső képeket.
  • Megtudhatjuk, miként fektették le az egykori úttörők a távoli jövő űrtávcsövének alapjait, és ki volt Edwin Hubble, akiről ezt a pompás műszert elnevezték.
  • Bepillanthatunk azokba az izgalmas kutatásokba, amelyek Világegyetemünk szerkezetének és fejlődésének merőben új képét rajzolták fel, a távcsővel gyűjtött hatalmas tömegű adatok segítségével.
  • A képekhez a világ egyik legtapasztaltabb csillagászati ismeretterjesztő írója fűz lebilincselően érdekes, mégis könnyen érthető magyarázatokat.
  • Oldalszám 192
  • Kötés Kötött
  • Kiadási év 2005
  • ISBN 9789637318368
  • Fordította Both Előd


No customer comments for the moment.

Only registered users can post a new comment.

30 más termék ugyanabban a kategóriában:

Csillagászat

Írók

Kosár  

Nincs termék

0 Ft Szállítás
0 Ft Összesen

Kosár Fizetés

Hírlevél

Nyilatkozom, hogy elolvastam és elfogadom
az adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatót

Kövessen minket

Képek, szövegek szerzői joga: © Akkord, Ciceró, Gabo könyvkiadók