Fizika

Lee Smolin:

Az idő újjászületése

A fizika válságától az univerzum jövőjéig

Lee Smolin: Az idő újjászületése - A fizika válságától az univerzum jövőjéig

A könyv izgalmas felfedezőútra, intellektuális kalandra hív a tudományos gondolkodásból mára szinte teljesen eltűnt idő nyomában: Lee Smolin, a neves elméleti fizikus, korunk egyik nagy gondolkodója és közéleti személyisége radikálisan új nézőpontot mutat be az idő természetéről és a kozmoszról.

  

A TERMÉK JELENLEG NINCS KÉSZLETEN!

Bővebb leírás

3 990 Ft

(árat csökkentettünk 15 %-kal)

3 392 Ft

Emailben értesítjük amint a könyv megrendelhető!
Értesítést kérek!

A könyv izgalmas felfedezőútra, intellektuális kalandra hív a tudományos gondolkodásból mára szinte teljesen eltűnt idő nyomában: Lee Smolin, a neves elméleti fizikus, korunk egyik nagy gondolkodója és közéleti személyisége radikálisan új nézőpontot mutat be az idő természetéről és a kozmoszról. 

 

Mi az idő?

 

Ez a megtévesztően egyszerű kérdés ma a legjelentősebb probléma, amellyel a tudomány szembesül, ahogy egyre mélyebbre próbál hatolni az univerzum alapjainak megértésében. Az összes rejtély, amellyel a fizikusok és a kozmológusok ma szembenéznek – az ősrobbanástól az univerzum jövőjéig, a kvantumfizika talányaitól az erők és részecskék egyesítéséig – az idő természetében összpontosul.

 

Az a tény, hogy az idő valóságos, nyilvánvalónak tűnhet, hiszen minden nap megtapasztaljuk, amikor nézzük, ahogy az órák járnak, a kenyér megpirul, a gyerekek felnőnek. De a legtöbb fizikus – Newtontól Einsteinig és a mai kvantumtudósokig – máshogy látta és látja a dolgokat. Tudományos érvelésük, miszerint az idő nem más, mint illúzió, első hallásra is elég ijesztôen hat. Viszont korszakos jelentőségű következményekkel jár annak elfogadása, hogy az idő mégis valóságos.

 

Lee Smolin, a sok vitát kiváltó sikerkönyv, a Mi a gubanc a fizikával? szerzője most amellett érvel, hogy a fizika fejlődését az idő leszűkített felfogása fogja vissza, és az idő valóságossága lehet a kulcs a következő nagy áttöréshez az elméleti fizika területén.

 

Mi lenne, ha a fizika törvényei maguk sem lennének időtlenek? 

 

Mi lenne, ha a törvények fejlődhetnének? 

 

Az idő újjászületése egy olyan radikálisan új megközelítést kínál a kozmológiához, amely az időt – mindennapi tapasztalatunkkal összhangban – újra valóságosnak fogadja el, és ezzel a lehetőségeknek egy egészen új világát nyitja meg. 

 

Kevés olyan gondolat van, amely úgy formálná a gondolkodásunkat szinte mindennel kapcsolatban, mint az időfelfogásunk, és amelynek ennyire messzemenő következményei lennének nemcsak a fizikában, de azon túli területeken is – a klímaváltozás kezelésétől a gazdasági válság értelmezéséig. 

 

Smolin lendületes és jól érthető stílusban kíséri végig az olvasót ezen a felfedezőúton, és magyarázza el, hogy az idő valódi természete hogyan hat a világunkra.
  • Sorozatok Talentum Tudományos Könyvtár
  • Oldalszám 360
  • Kötés Kötött
  • Kiadási év 2014
  • ISBN 9789632520766
  • Fordította Krauth Péter


No customer comments for the moment.

Only registered users can post a new comment.

14 más termék ugyanabban a kategóriában:

Fizika

Írók

Kosár  

Nincs termék

0 Ft Szállítás
0 Ft Összesen

Kosár Fizetés

Hírlevél

Nyilatkozom, hogy elolvastam és elfogadom
az adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatót

Kövessen minket

Árukereső.hu Árukereső.hu
Képek, szövegek szerzői joga: © Akkord, Ciceró, Gabo könyvkiadók