Barion Pixel
  • -15%
Eowyn Ivey: A hóleány Eowyn Ivey: A hóleány

Eowyn Ivey:

A hóleány


Eredeti ár: 2 990 Ft
Online ár: 2 542 Ft
Adóval együtt

A telepes Jack és Mabel kemény munkával és szigorú beosztással nyugalmas életet teremtett magának az 1920-as évek Alaszkájának vad vidékén. És még mindig nagyon vágynak egy gyermekre, pedig erre már semmi esélyük. Amikor leesik az első hó abban az évben, pillanatnyi ötlettől vezérelve, játékból építenek egy hógyermeket. A hókislány másnap reggelre eltűnik – de apró lábnyomok maradnak utána a hóban...

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

A telepes Jack és Mabel kemény munkával és szigorú beosztással nyugalmas életet teremtett magának az 1920-as évek Alaszkájának vad vidékén. És még mindig nagyon vágynak egy gyermekre, pedig erre már semmi esélyük. Ez sem csökkentheti azonban az egymás iránt érzett erős szeretetüket, és amikor leesik az első hó abban az évben, pillanatnyi ötlettől vezérelve, játékból építenek egy hógyermeket. A hókislány másnap reggelre eltűnik – de apró lábnyomok maradnak utána a hóban. A rá következő hetekben mindketten látni vélnek egy szőke kislányt az erdőben, de még egymásnak sem merik elmondani, attól félve, hogy csak rég eltemetett reményeik csalják meg őket.

Aztán a kislány, aki Fainának nevezi magát, megjelenik a küszöbükön. Kicsi és törékeny, mintha egy tündérmeséből lépett volna elő: egy vörösróka társaságában vadászik, hóvihar támad a nyomában, és titokzatos módon sikerül életben maradnia a kegyetlen alaszkai vidéken. Miközben Jack és Mabel próbálja megérteni Fainát, úgy megszeretik, mintha a saját gyermekük lenne. De ezen a gyönyörű, vad helyen a dolgok csak ritkán azok, aminek látszanak, és amit végül megtudnak Faináról, az valamennyiüket megváltoztatja.

 

Eowyn Ivey elbűvölő, hipnotikus hatású első regényének hőse egy házaspár, mely annyira vágyik gyermekre, hogy a képzeletük erejével világra hozzák. E könyv oly káprázatos, akár a behavazott alaszkai táj, ahol játszódik, s imaginárius hatalmával elragadja az olvasót egy távoli, mégis ismerősnek tűnő helyre, egy mesevilágba, amely egyszerre kivételesen egyedi és egyetemes.

 

"Eowyn LeMay Ivey Alaszkában nevelkedett, és ma is ott él férjével és két lányával. A Western Washington Universityn szerzett újságíró diplomájával csaknem tíz éven át dolgozott a Frontiersman díjnyertes riportereként. Jelenleg könyvkereskedő a Fireside Booksnál az alaszkai Palmerben. Ez az első regénye."

www.eowynivey.com

 

„Nem fogjuk egyhamar elfelejteni ezt a történetet, amely arról szól, hogy meg kell tanulnunk elfogadni a sors és a szeretet ajándékait.”

Robert Morgan, a Gap Creek írója

 

„Ha Willa Cather és García Márquez közösen írt volna könyvet, az A hóleány lenne. Jelentős teljesítmény, amelyben a legfinomabb, éteri meseszerűség ötvöződik az alaszkai telepesek zord életének valóságával. Remekül kitalált, gyönyörűen megírt sztori, amely könnyű és illékony, mint a hópehely, szilárd és erős, mint a talaj a lábunk alatt, felzaklató és nyugtalanító, mint az éjszakai álom. Elbűvöl és megérinti a szívet. Vágtat előre, még ha ráérősen el-elidőzik is az élet csodáján és teremtett világunkon. Felkavar és sokáig, nagyon sokáig velünk marad.”

Robert Goolrick, a Reliable Wife írója

GABO

Adatlap

Oldalszám
340
Kötés
Kötött
Kiadási év
2013
ISBN
9789636896393
Fordította
Bori Erzsébet
Új

16 hasonló termékek ugyanazon kategóriában: