Művészetek

Nigel Spivey:

Világteremtő művészet


Nigel Spivey: Világteremtő művészet

A Világteremtő müvészet újszerű bevezetés a művészet történetébe s a vizualitás változásain keresztül az emberiség történelmébe.

Bővebb leírás

Eredeti ár: 5 500 Ft

Online ár: 4 675 Ft

Emailben értesítjük amint a könyv megrendelhető!
Értesítést kérek!

A Világteremtő müvészet újszerű bevezetés a művészet történetébe s a vizualitás változásain keresztül az emberiség történelmébe.

A „Mindenki művész" mottójú Nigel Spivey együttgondolkodásra hívja az olvasót, hogy fetfedezze, az emberiség miként tett szert a szimbolikus ábrázolás egyedülálló képességére, hogyan használta ki a benne rejlő lehetőségeket. A 19. század vegén, amikor a történelem előtti festészet első emlékei napvilágra kerültek, az emberek hitetlenkedve csodálkoztak: hogyan is létezhettek a világon ilyen ügyes és gyakorlott műveszek több mint harmincezer évvel ezelőtt? A rejtély felderítése közben további problémák szövevényeire bukkanunk. A képi megjelenítés korábban megjelent az emberiség történetében, mint az írott szó – ám hogyan használtuk a képeket történetek elmesélésére? Az emberi forma ábrázolása erősen felkeltette a művészek érdeklődéset az évszázadok során – ám miért van az, hogy már a kezdetektől fogva a test eltúlzott vagy eltorzított ábrázolását részesítettük előnyben? Milyen alapon tekintettük halhatatlannak vagy „láthatatlannak" valamely természetfeletti erőt, s miként próbáltuk azután megjeleníteni? Mikor alakítottuk a környezetünket „tájképpé"? Ilyen és hasonló kérdések megválaszolása közben Nigel Spivey olyan utazásra hív bennünket, melynek során világossá válik, miként használják a művészetet a hierarchikus társadalmak létrehozásához alapvetően szükséges tömegmanipuláció eszközeként, s végül miként vált hasznunkra a művészet halálunk rettenetének leküzdésében.

  • Oldalszám 288
  • Kötés Kötött
  • Kiadási év 2006
  • ISBN 9789639635098


No customer comments for the moment.

Only registered users can post a new comment.

30 más termék ugyanabban a kategóriában:

Művészetek

Írók

Kosár  

Nincs termék

0 Ft Szállítás
0 Ft Összesen

Kosár Fizetés

Hírlevél

Nyilatkozom, hogy elolvastam és elfogadom
az adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatót

Kövessen minket

Árukereső.hu Árukereső.hu
Képek, szövegek szerzői joga: © Akkord, Ciceró, Gabo könyvkiadók