Művészetek

Banksy:

Wall and Piece

A fal adja a másikat

Banksy: Wall and Piece - A fal adja a másikat

"Annak ellenére, hogy sokan állítják, a graffiti semmiképp sem a művészet legalja. Még akkor is, ha hazudnod kell anyukádnak és sunnyognod az éjszakában, ez a ma létező legőszintébb kifejezési forma..."

Banksy

Bővebb leírás

4 990 Ft

(árat csökkentettünk 15 %-kal)

4 242 Ft

Emailben értesítjük amint a könyv megrendelhető!
Értesítést kérek!

„Annak ellenére, hogy sokan állítják, a graffiti semmiképp sem a művészet legalja. Még akkor is, ha hazudnod kell anyukádnak és sunnyognod az éjszakában, ez a ma létező legőszintébb kifejezési forma. Nincs benne elitizmus vagy pláne felkapottság, és a város legmenőbb falain megtalálható anélkül, hogy bárki lehúzna a felület bérleti díjával. A városatyák nem értik a graffitit, mert azt gondolják, semmi olyannak nincs létjogosultsága, amely nem hoz bevételt – így tehát a véleményük semmisnek nyilvánítható.”

Banksy

 

„Tizennyolc évesen egy éjszakán át próbáltam a “Late Again” feliratot ezüst buborékbetűkkel felfesteni egy személyvonatra. A brit vasúti rendőrség persze felbukkant, és én egy tüskés bokorba menekülve összeszabdaltam magam. A haverjaimnak sikerült az autóig jutni és eltűnni, így egyedül maradtam egy kukásautó alatt lapítva, nyakig motorolajban. Ott feküdtem a zsernyákokat fülelve és rájöttem, hogy vagy feleznem kell a festésre szánt időt, vagy elfelejteni az egészet. Ahogy a kocsi alatt bámultam a benzintank stencilezett tábláját, rájöttem: csak le kéne másolnom a stílust, de egyméteres betűkkel.

Hazaértem, bekúsztam a barátnőm mellé az ágyba és elmeséltem neki, hogy aznap éjjel átestem a tűzkeresztségen, mire ő azt felelte, hogy ne drogozzak annyit, mert az árt a szívnek.”

Banksy

 

"Banksy túlzás nélkül korszakos jelentőségű alkotó: ő az, aki a graffitit végérvényesen a képzőművészeti kánon részévé tette. Szatirikus, politikai-társadalmi indíttatású művei többnyire a helyzetkomikumra és a meghökkentésre építenek. De nem állnak meg itt: a hagyományos jelentések kifordításával üdítően új perspektívákat teremtenek. Semmi kétség: Banksy, a láthatatlan ember napjaink egyik legeredetibb, legizgalmasabb művésze."

Gulyás Gábor, a Műcsarnok igazgatója

  • Oldalszám 240
  • Kötés Fűzött
  • Kiadási év 2012
  • ISBN 9789634066880
  • Fordította Simon Bence


No customer comments for the moment.

Only registered users can post a new comment.

30 más termék ugyanabban a kategóriában:

Művészetek

Írók

Kosár  

Nincs termék

0 Ft Szállítás
0 Ft Összesen

Kosár Fizetés

Hírlevél

Nyilatkozom, hogy elolvastam és elfogadom
az adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatót

Kövessen minket

Árukereső.hu Árukereső.hu
Képek, szövegek szerzői joga: © Akkord, Ciceró, Gabo könyvkiadók