Művészeti albumok

Földes András – Vancsó Zoltán:

Le a Halászbástyával!


Földes András – Vancsó Zoltán: Le a Halászbástyával!

Hiába látta már a Lánchidat és a Halászbástyát nappal, alkonyatban, madártávlatból és űrfotón, semmit sem tud Budapestről.

Bővebb leírás

Eredeti ár: 2 800 Ft

Online ár: 2 380 Ft

Emailben értesítjük amint a könyv megrendelhető!
Értesítést kérek!

Hiába látta már a Lánchidat és a Halászbástyát nappal, alkonyatban, madártávlatból és űrfotón, semmit sem tud Budapestről.

Halászbástyák minden nagyvárosban vannak, körülöttük élettel és varázslatos fényekkel, távolabb pedig kevésbé varázsos lakótelepekkel. Valójában azok a felületek a lényegesek, ahol a lakók talpukkal, esetleg egyéb testrészükkel az aszfalthoz érnek. Az a négy és fél légköbméter, amelyben az emberek hatnak egymásra. Az ablakból is látható sztorikból áll össze a város. A könyv fotói és novellái ebben a földhözragadt közegben mozognak. Nem egymást magyarázzák, mint sztárbölcsészek egy éjszakai tévéműsorban. Tévézés helyett inkább az utcát járják, rutinosan átlépve a kutyaszarokat. Találkoznak egy vasajtó mögötti, titkos szórakozóhelyen, kávét isznak, és döbbenten nézik a kiürült utcákat. Később egyikük felderít egy régi, felforgató házibulit, a másik pedig rábukkan a város remetéjére. Zajlik az élet, miközben a Halászbástya csak egy értelmetlen épület az egész felett. Lakni nem lehet benne, és ablakaiból sem a város látszik, hanem egy képeslap.

  • Oldalszám 112
  • Kötés Kötött
  • Kiadási év 2004
  • ISBN 9789639526419


No customer comments for the moment.

Only registered users can post a new comment.

17 más termék ugyanabban a kategóriában:

Művészeti albumok

Írók

Kosár  

Nincs termék

0 Ft Szállítás
0 Ft Összesen

Kosár Fizetés

Hírlevél

Nyilatkozom, hogy elolvastam és elfogadom
az adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatót

Kövessen minket

Árukereső.hu Árukereső.hu
Képek, szövegek szerzői joga: © Akkord, Ciceró, Gabo könyvkiadók