Sulikönyvtár

Mikszáth Kálmán:

A két koldusdiák


Mikszáth Kálmán: A két koldusdiák

A híres Debreceni Kollégium ösztöndíjas diákjaiként ismerjük meg – az 1690-es évek táján – a két árva jobbágyfiút, Veres Lacit és Istvánt, a jólelkű Dobos néni ingyenkosztosait. Így villantja fel Mikszáth varázslatos, ironikus elbeszélô nyelvén az 1700-as évek zaklatott Magyarországának s a Rákóczi-szabadságharcnak számos epizódját...


A TERMÉK JELENLEG NINCS KÉSZLETEN!

Bővebb leírás

990 Ft

(árat csökkentettünk 15 %-kal)

842 Ft

Emailben értesítjük amint a könyv megrendelhető!
Értesítést kérek!

A híres Debreceni Kollégium ösztöndíjas diákjaiként ismerjük meg – az 1690-es évek táján – a két árva jobbágyfiút, Veres Lacit és Istvánt, a jólelkű Dobos néni ingyenkosztosait.

István hiába bizonyul a legerôsebbnek a nevezetes nagyerdei vetélkedőn, s nyeri el a fôdíjat Szilágyi professzor szépséges lánya kezébôl – a két fiú hamarosan földönfutóvá válik tönkrement jótevőivel együtt. Kalandos sorsa az egyik testvért a különszakadt, Apafi Mihály uralta Erdélybe veti, a másik Bécsbe indul, hogy nemességet szerezzen magának a császártól. Így villantja fel Mikszáth varázslatos, ironikus elbeszélô nyelvén az 1700-as évek zaklatott Magyarországának s a Rákóczi-szabadságharcnak számos epizódját, jeles hadvezérek alakját. A fiúknak vándorlásaik során sok viszontagság lesz osztályrészük: csodás kincstalálás, romantikus szerelem, katonáskodás, börtön – majd furfangos szabadulás a hűséges testvér segítségével, dicsőséges haditettek – árulás és lopás téves vádjával majdnem halál a vérpadon. Végül is minden jóra fordul, mint a mesékben, kiderül az igazság, a fejedelem megbocsát, s a fiúktól mint derék megjutalmazott kuruc vitézektől válunk el, akik elnyerik a szeretett lányok kezét is. Kitalált kalandos mese és történelmi valóság összefonódását élvezheti az olvasó Mikszáth szórakoztató regényében.

  • Sorozatok Sulikönyvtár
  • Oldalszám 132
  • Kötés Fűzött
  • Kiadási év 2007
  • ISBN 9789635392810


No customer comments for the moment.

Only registered users can post a new comment.

9 más termék ugyanabban a kategóriában:

Sulikönyvtár

Írók

Kosár  

Nincs termék

0 Ft Szállítás
0 Ft Összesen

Kosár Fizetés

Hírlevél

Nyilatkozom, hogy elolvastam és elfogadom
az adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatót

Kövessen minket

Árukereső.hu Árukereső.hu
Képek, szövegek szerzői joga: © Akkord, Ciceró, Gabo könyvkiadók