Talentum Diákkönyvtár

Erich Kästner:

Emil és a detektívek (új kiadás)

Talentum Diákkönyvtár

Erich Kästner: Emil és a detektívek (új kiadás) - Talentum Diákkönyvtár

"Nektek nyugodtan bevallhatom, hogy ez a történet Emillel még engem is meglepett. Voltaképpen egészen más könyvet akartam írni. Olyan könyvet, melyben vacog a tigrisek foga és a datolyapálmákon összerezzennek a félelmükben a kókuszdiók..."

Erich Kästner

Bővebb leírás

Eredeti ár: 990 Ft

Online ár: 842 Ft

Emailben értesítjük amint a könyv megrendelhető!
Értesítést kérek!

Közel hetven éve már, hogy először (1928-ban) vehették kézbe a német olvasók az Emil és a detektívek című regényt. Azóta sok-sok kiadásban és tucatnyi nyelven forgathatták gyermekek és felnőttek milliói. Talán nem véletlen, hogy a gyermek Kästner vonzódott a detektívesdihez, de az sem, hogy író lett belőle. A két mesterség ugyanis furcsamód sok rokon vonást mutat. Mert mit is jelent a mostanság ritkábban használt idegen szó? Annyit tesz, mint nyomozó, titkosrendőr. Ám ha az angol, detect ige magyar jelentését vesszük, akkor ezt olvashatjuk: "felfed(ez), kiderít, kinyomoz, kipuhatol, leleplez". Az igealak jóval többet mond. Ám aki detektívregényeket olvas, nyilván tudja, hogy a detektív mást is tesz:
válogat a feltárt tények között, s csak a fontos, az összefüggésekre utaló, azokat feltáró ismereteket őrzi meg, majd illeszti össze őket a tények s gyakran képzelete segítségével, hogy kerek, kikezdhetetlen történet kerekedjen belőle. És mit tesz az író? Erich Kästner ezt is elárulja: "Bizonyára veletek is megesett már az ilyesmi. Feküdtem a padlón, gyűjtögettem az emlékeket, amelyek jobbról-balról, minden oldalról a fejembe gyűltek, ahogy az jóravaló emlékekhez illik. Végül is minden együtt volt, a Mese összeállt. Most már semmi egyéb dolgom nem volt, mint hogy leüljek és sorjában mindent leírjak. Ezt tettem. Ha nem tettem volna, most nem tartanátok a kezetekben ezt az Emilről szóló könyvet."

Simon László

  • Sorozatok Talentum Diákkönyvtár
  • Oldalszám 144
  • Kötés Fűzött
  • Kiadási év 2021
  • ISBN 9789632521732
  • Fordította Simon László
  • Illusztráció Walter Trier
  • Kiadó Akkord Kiadó
  • Eredeti cím Emil und die Detektive


No customer comments for the moment.

Only registered users can post a new comment.

30 más termék ugyanabban a kategóriában:

Talentum Diákkönyvtár

Írók

Kosár  

Nincs termék

0 Ft Szállítás
0 Ft Összesen

Kosár Fizetés

Hírlevél

Nyilatkozom, hogy elolvastam és elfogadom
az adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatót

Kövessen minket

Árukereső.hu Árukereső.hu
Képek, szövegek szerzői joga: © Akkord, Ciceró, Gabo könyvkiadók