Tényirodalom

Denise Kiernan:

Az atomváros lányai

Azoknak a nőknek a története, akik segédkeztek a második világháborút megnyerni

Denise Kiernan: Az atomváros lányai - Azoknak a nőknek a története, akik segédkeztek a második világháborút megnyerni

 

A második világháború alatt a Tennessee állambeli Oak Ridge-nek több mint 75 ezer lakosa volt, és a városnak nagyobb volt az áramfogyasztása, mint  New Yorké. A világ ugyanakkor mit sem tudott Oak Ridge létezéséről. Több ezer ember sereglett a titkos városba. A jó fizetések reményében, és azért érkeztek, mert azt remélték: ily módon segíthetnek mielőbb megnyerni a háborút.

Bővebb leírás

Eredeti ár: 3 990 Ft

Online ár: 3 392 Ft

Emailben értesítjük amint a könyv megrendelhető!
Értesítést kérek!

A második világháború alatt a Tennessee állambeli Oak Ridge-nek több mint 75 ezer lakosa volt, és a városnak nagyobb volt az áramfogyasztása, mint  New Yorké. A világ ugyanakkor mit sem tudott Oak Ridge létezéséről. Több ezer ember – elsősorban az ország déli részén, vidéken élő fiatal nők – sereglett a titkos városba. A jó fizetések reményében, és azért érkeztek, mert azt remélték: ily módon segíthetnek mielőbb megnyerni a háborút. Nagyon kevesen tudtak csupán arról, hogy min munkálkodnak ezek az emberek az Appalache-hegység közepén felépített roppant üzemekben. A háború végén aztán fény derült Oak Ridge titkára.

Az atomváros lányai megszólaltja a város sok egykori lakóját – asszonyokat, akik mára a nyolcvanas–kilencvenes éveikben járnak –, és közben feleleveníti az amerikai történelem egy feledésbe merült fejezetét. Denise Kiernan könyve e nőkön keresztül a kor szellemét mutatja be: a bátorságot, az elszántságot és a segíteni vágyást. A történet ötvözi a nagyszabású drámát az egyéni sorsok bemutatásával, és ezzel maradandó történelmi emléket állít Amerikának e korszakáról.

Az emberek az Egyesült Államok minden szegletéből sereglettek egy olyan városba, amely semmilyen térképen nem található meg.

 

Tilos volt beszélniük a munkájukról, még egymás között is.

 

Ezek a fiatal nők versenyt futottak az idővel, hogy megmentsék az országukat, és örökre megváltoztatták a háború – és a világ – menetét.

  • Oldalszám 410 + 16 oldal melléklet
  • Kötés Kötött
  • Kiadási év 2014
  • ISBN 9789636899202
  • Fordította Pető Márk


No customer comments for the moment.

Only registered users can post a new comment.

30 más termék ugyanabban a kategóriában:

Tényirodalom

Írók

Kosár  

Nincs termék

0 Ft Szállítás
0 Ft Összesen

Kosár Fizetés

Hírlevél

Nyilatkozom, hogy elolvastam és elfogadom
az adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatót

Kövessen minket

Árukereső.hu Árukereső.hu
Képek, szövegek szerzői joga: © Akkord, Ciceró, Gabo könyvkiadók