Barion Pixel
  • -15%
Saint-Victor Jacques de: Mme du Barry - XV. Lajos utolsó szeretője Saint-Victor Jacques de: Mme du Barry - XV. Lajos utolsó szeretője

Jacques de Saint-Victor:

Mme du Barry

XV. Lajos utolsó szeretője

Eredeti ár: 2 490 Ft
Online ár: 2 117 Ft
Adóval együtt

 Du Barry grófné élete az ancien régime egyik legnagyobb tragédiája. Jeanne Bécu egy szerzetes és egy varrónő 1743-ban született törvénytelen gyermeke, aki szédületes magasságokat és mélységeket megjáró pályája során XV. Lajos szeretőjeként szinte királynőként uralkodott, majd végül 1793-ban a vérpadon végezte.

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

 Du Barry grófné élete az ancien régime egyik legnagyobb tragédiája. Jeanne Bécu egy szerzetes és egy varrónő 1743-ban született törvénytelen gyermeke, aki szédületes magasságokat és mélységeket megjáró pályája során XV. Lajos szeretőjeként szinte királynőként uralkodott, majd végül 1793-ban a vérpadon végezte. A gyönyörű és kifinomult lányt több éven át egy hírhedt kerítő, a csak „romlott”-ként emlegetett Jean du Barry gróf futtatta és használta ki, majd hogy a királyi udvarban bemutathassa, férjhez adta a saját öccséhez. Az egykori „grizett” dicsősége csúcspontján olyan komoly mecénási tevékenységet végzett, hogy XV. Lajos utolsó uralkodói időszakának meghatározó alakjává vált. A párizsi divatot is ő kényszerítette rá Európára. Rengeteg irigye, rosszakarója volt, s hiába mutatkozott mindig derűsnek, nagylelkűnek, Marie Antoinette, aki csak „felháborító nevű nőként” emlegette, végül száműzte az udvarból. Ettől kezdve egészen a forradalomig a gazdag és független asszonyok életét élte. A mozgalmas élettörténet mögött egy olyan asszony arcképe dereng fel, aki egy egész korszak megtestesítője volt.

 

GABO

Adatlap

Sorozatok
Királyi házak
Oldalszám
408
Kötés
Kötött
Kiadási év
2011
ISBN
9789636894467
Új

16 hasonló termékek ugyanazon kategóriában: