Barion Pixel
  • -15%
Donald L. Miller: A levegő urai (filmes borító) Donald L. Miller: A levegő urai (filmes borító)

Donald L. Miller:

A levegő urai (filmes borító)

Amerikai bombázók a náci Németország ellen

Eredeti ár: 7 990 Ft
Online ár: 6 792 Ft
Adóval együtt

A második világháborút nem lehetett volna megnyerni az amerikai 8. légi hadsereg nélkül. A pilóták nappal szórták bombáikat Németországra, miközben az angolok éjjel. A levegő uraiban Donald L. Miller történész az amerikai repülősök - köztük olyan hollywoodi sztárok, mint Clark Gable és Jimmy Stewart - drámai történetét tárja fel.

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

A kötetből az Apple TV készített adaptációt!

A második világháborút nem lehetett volna megnyerni az amerikai 8. légi hadsereg nélkül. A pilóták nappal szórták bombáikat Németországra, miközben az angolok éjjel. A levegő uraiban Donald L. Miller történész az amerikai repülősök - köztük olyan hollywoodi sztárok , mint Clark Gable és Jimmy Stewart - drámai történetét tárja fel, akik elvitték Hitler feje fölé a háborút évekkel azelőtt, hogy egyetlen szövetséges katona is német földre lépett volna.

 

A 8. légi hadsereg 1942-ben kezdett bele egy korlátozott bombázó hadjáratba, amely nőttön-nőtt, és egyre pusztítóbbá vált, ahogy egy új típusú vadászgép érkezett elkísérni a célig a „bombázó fiúkat”. A bombázás végül győzedelmeskedett, a vasúti csomópontok és olajipari létesítmények romba döntésével megbénította a német gazdaságot, miközben a kísérővadászok a Luftwaffét tizedelték meg. A sikernek nagy ára volt: a 8. légi hadsereg több katonát veszített a háborúban, mint az amerikai tengerészgyalogság. Akik életben maradtak, ugyanúgy megszenvedték a dermesztő viszonyokat a bombázók fedélzetén, mint az öngyilkosságba hajló bevetések idegi megterhelését.

 

Donald Miller széles körű irattári kutatást végzett az Egyesült Államokban és Európában, repülősök százaival beszélgetett el, mielőtt megírta volna a bombázóháború személyes történetét, nemcsak a nehézbombázók legénységének szenvedéseit mutatva fel, hanem felvillantva azt is, hogy milyen volt élni a bombák alatt.

GABO

Adatlap

Oldalszám
758
Kötés
Kötött
Kiadási év
2024
ISBN
9789635666331
Fordította
Tábori Zoltán
Kiadó
GABO
Eredeti cím
Masters of the Air
Új

kapcsolódó termékek

16 további termék ebben a kategóriában: