Történelem

Richard Cavendish (szerk.):

1001 történelmi hely, amit látnod kell, mielőtt meghalsz


Richard Cavendish (szerk.): 1001 történelmi hely, amit látnod kell, mielőtt meghalsz

A fényképekkel gazdagon illusztrált kötet a világ legfontosabb történelmi emlékhelyeit mutatja be azok átfogó szemelvényeként.

 

A TERMÉK JELENLEG NINCS KÉSZLETEN!

Bővebb leírás

9 999 Ft

(árat csökkentettünk 15 %-kal)

8 499 Ft

Emailben értesítjük amint a könyv megrendelhető!
Értesítést kérek!

A fényképekkel gazdagon illusztrált kötet a világ legfontosabb történelmi emlékhelyeit mutatja be azok átfogó szemelvényeként.

Szerkesztője, Richard Cavendish és szakértői gárdája egyfajta tematikus világ körüli utazásra hívják az olvasót, az emberiség kulturális öröksége előtt tisztelegve. Szerepelnek a kötetben az ókori világ csodái, így a kínai nagy fal és az egyiptomi piramisok csakúgy, mint a XX. századi történelem jelentős pillanatainak helyszínei. A bemutatott emlékhelyek évezredeket ölelnek fel, emellett sokféleségük is elképesztő: a dé-lafrikai Johannesburg közeli Sterkfontein barlangjai, vagyis „az emberiség bölcsője" ugyanúgy helyet kapott e lapokon, mint a hidegháború jelképévé vált berlini Checkpoint Charlie. A földrajzi szempontból tagolt és több mint 800 színes fényképpel illusztrált válogatás szemet gyönyörködtető és ismeretekben gazdag olvasmányt kínál. Segítségével megcsodálhatjuk a múlt és a jelen megannyi mérnöki csúcsteljesítményét – viaduktokat, hidakat, hajókat – csakúgy, mint a világ legfontosabb szakrális helyeit, így a jeruzsálemi siratófalat, az orvietói katedrálist, a hatalmi központokat a versailles-i palotáktól a washingtoni Fehér Házig, de akár a sorsfordító ütközetek színtereit, például Gettysburg és a Somme csatamezőit is. A világszerte ismert emlékhelyek mellett a már feledésbe merült helyszínekkel is megismerkedhetünk, melyek mindmáig magukon viselik egy-egy történelmi esemény nyomait. Az olvasó egy különleges útikalauzt tart most a kezében, amely a földkerekség legfontosabb kulturális-történelmi emlékhelyeit öleli fel. Már csak az a kérdés, melyiket keresi fel elsőként személyesen.

  • Oldalszám 960
  • Kötés Kötött
  • Kiadási év 2008
  • ISBN 9789636892456


No customer comments for the moment.

Only registered users can post a new comment.

30 más termék ugyanabban a kategóriában:

Történelem

Írók

Kosár  

Nincs termék

0 Ft Szállítás
0 Ft Összesen

Kosár Fizetés

Hírlevél

Nyilatkozom, hogy elolvastam és elfogadom
az adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatót

Kövessen minket

Árukereső.hu Árukereső.hu
Képek, szövegek szerzői joga: © Akkord, Ciceró, Gabo könyvkiadók