Barion Pixel
  • -15%
Prange Peter: A bazilika hercegnője Prange Peter: A bazilika hercegnője

Peter Prange:

A bazilika hercegnője


Eredeti ár: 2 990 Ft
Online ár: 2 542 Ft
Adóval együtt

1625. Az új pápa választását ünnepli Róma, amikor egy gyönyörű angol hercegnő érkezik az örök városba, akinek az édesanyja olasz származású.

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

1625. Az új pápa választását ünnepli Róma, amikor egy gyönyörű angol hercegnő érkezik az örök városba, akinek az édesanyja olasz származású.

A bíborosok és kurtizánok városában hamar felfedezi a pökhendi gazdagok és a nyomorult szegények, a rend és a káosz, a szigorú erkölcsiség és a szabadosság zavarba ejtő ellentéteit. Róma elbűvöli Clarissát, akit az olaszok principessának szólítanak. Clarissát nemcsak Róma nyűgözi le, hanem a barokk kor két világra szóló művésze is: az egyik Lorenzo Bernini, a zseniális szobrász-építész, a pápák és a nők kedvence, a nagyvilági férfi, a másik Francesco Borromini, a mogorva, magának való, tüskés modorú lángelme, az építészet megújítója, a tökéletesség megszállottja. A két férfi az új Rómát akarja felépíteni, s szembeszökően ellentétes természetük ellenére is arra kényszerülnek, hogy összefogjanak a nagy cél érdekében. Hiába kettejük egymásrautaltsága a művészetben, Clarissa iránt érzett szerelmük halálos ellenséggé teszi őket. A principessa élete azonban nem a férfiak miatt kerül veszélybe, hanem nagynénje, donna Olimpia, a pápa sógornője és szeretője miatt. Ez a gyilkos indulatok rabjává, a féltékenység megszállottjává lett asszony a háttérből les leendő áldozataira, köztük Clarissára, s csak a megfelelő pillanatra vár a pestistől bűzlő városban, hogy héjaként csapjon le unokahúgára...

GABO

Adatlap

Oldalszám
570
Kötés
Fűzött
Kiadási év
2010
ISBN
9789636893590
Új

16 hasonló termékek ugyanazon kategóriában: