Barion Pixel
  • -15%
Paul Davies: Démon a gépezetben Paul Davies: Démon a gépezetben

Paul Davies:

Démon a gépezetben


Eredeti ár: 4 990 Ft
Online ár: 4 242 Ft
Adóval együtt

A Démon a gépezetben lélegzetelállító utazás a fizika, a biológia, a logika és a számítástechnika birodalmában, az élet homályba merülő kezdeteitől azokig a mikroszkopikus gépecskékig, amelyek sejtjeinket működtetik.

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

Amikor Darwin elhatározta, hogy megmagyarázza a fajok eredetét, meg sem próbált arra a mélyebb kérdésre válaszolni, hogy mi az élet. A tudósok generációkon át küzdöttek azért, hogy megértsék ezt az alapvető problémát. Az élet tényleg varázslatnak látszik: még egy egyszerű baktérium is olyan káprázatos dolgokat visz véghez, hogy nincs az a mérnök, akinek az alkotása felvehetné vele a versenyt. Mindamellett, a molekuláris biológia elmúlt évtizedekben elért eredményei csak elmélyítették a rejtélyt. Megmagyarázható-e az élet a ma ismert fizika és kémia keretein belül, vagy valamilyen alapvetően új megközelítésre van szükség?

 Ebben az elmélyült és átfogó, új elemzésében a fizikus és tudománynépszerűsítő Paul Davies egy olyan új és gyorsan fejlődő tudományterületen keresi a választ, amelynek még neve sincs, de kiterjed az informatika, a kémia, a kvantumfizika és a nanotechnológia felségvizeire. A Démon a gépezetben lélegzetelállító utazás a fizika, a biológia, a logika és a számítástechnika birodalmában, az élet homályba merülő kezdeteitől azokig a mikroszkopikus gépecskékig, amelyek sejtjeinket működtetik. Miután összekapcsolja a rákot a tudatossággal és a kétfejű férgeket a madarak tájékozódásával, Davies felismeri, miként gyűjtik össze és dolgozzák fel az információt a biológiai szervezetek, hogy rendet teremtsenek a káoszból, miáltal betekintést engednek magának az életnek a titkaiba.

Akkord

Adatlap

Sorozatok
Talentum Tudományos Könyvtár
Oldalszám
312
Kötés
Kötött
Kiadási év
2021
ISBN
9789632521442
Fordította
Dr. Both Előd
Kiadó
Akkord Kiadó
Eredeti cím
The Demon in the Machine
Új

16 további termék ebben a kategóriában: