Utazás

Simonetta Lombardo:

Görögország

A világ legszebb helyei

Simonetta Lombardo: Görögország - A világ legszebb helyei

Hegyek és szigetek ezrei, számtalan strand, kövek, melyek Európa egyik legkevésbé sűrűn lakott, de leggazdagabb örökségű országának történetéről mesélnek. Ez Görögország, ahol réges-régi dolgokról beszél minden hely: istenekről és hősökről, mitológiáról és filozófiáról éppúgy, akárcsak elbűvölő, jövendő úticélokról.

Bővebb leírás

Eredeti ár: 4 990 Ft

Online ár: 4 242 Ft

Emailben értesítjük amint a könyv megrendelhető!
Értesítést kérek!

A Parthenon, zöld-fehér szigetek a kristálytiszta tengerben, Meteóra levegőben függő kolostorai, a pompázatos bizánci mozaikok, Olimposz hóborította hegycsúcsa: ezek azok az épületek, látványok, tájak, amelyek először jutnak eszünkbe, ha Görögországra gondolunk. És valóban, jól ismert részei ezek mind a nyugati kultúra közös örökségének. Érdemes azonban ezt a gyönyörű országot, az emberiség egyik bölcsőjét mélyebben is megismerni. Hiszen ez az ősi kultúrájú ország sokkal többet nyújt ennél. A régi városok ezeréves kövei, a hatalmas színházak, a különleges fények, az ott lakók barátságossága, az ízek és hangulatok - ezek mind hozzátartoznak az élményhez, amit Görögország kínál. Felidézik közös örökségünket, "az emberiség gyerekkorát", a mítoszokat és legendákat, a fenséges és esendő isteneket, a görög kultúrát és irodalmat, és hozzájárulnak ahhoz, hogy Görögország olyan egyedülálló legyen a maga nemében.

Ez a könyv hozzásegít, hogy felfedezhessük mindazt, ami oly lebilincselő, elragadó ebben a természeti szépségekben, hagyományokban, történelmi emlékekben gazdag országban. Megismerhetjük történelmét, az ország kevésbé ismert közelmúltját. A mitológia helyszínein és a rettenthetetlen macedón harcosok között utazhatunk. A gyönyörű felvételek egyaránt hűségesen mutatják be a történelmi nevezetességeket és a mai Görögország életét, valódi áttekintést nyújtva a mediterrán térség e gyönyörű országáról.

  • Sorozatok A világ legszebb helyei
  • Oldalszám 136
  • Kötés Kötött
  • Kiadási év 1999
  • ISBN 9789638009326
  • Fordította Béresi Csilla


No customer comments for the moment.

Only registered users can post a new comment.

30 más termék ugyanabban a kategóriában:

Utazás

Írók

Kosár  

Nincs termék

0 Ft Szállítás
0 Ft Összesen

Kosár Fizetés

Hírlevél

Nyilatkozom, hogy elolvastam és elfogadom
az adatkezelési és adatvédelmi tájékoztatót

Kövessen minket

Árukereső.hu Árukereső.hu
Képek, szövegek szerzői joga: © Akkord, Ciceró, Gabo könyvkiadók