Barion Pixel
  • -50%
Peter Culshaw: Clandestino - Manu Chao nyomában Peter Culshaw: Clandestino - Manu Chao nyomában

Peter Culshaw:

Clandestino

Manu Chao nyomában

Eredeti ár: 2 990 Ft
Online ár: 1 495 Ft
Adóval együtt

A Clandestino írása 5 évig tartott: Peter Culshaw eddig követte Manut szerte a világon – Barcelonában, New Yorkban ivott vele bárokban, meghívták egy jótékonysági koncertre a Szahara közepén álló menekülttáborba, Mexikóban a drogbandák rémtettei miatt elmaradt koncertekre, vagy Buenos Aires-be, ahol Manu egy elmegyógyintézet lakóival készített közös lemezt. A végeredmény: a valaha írt egyik legérdekfeszítőbb zenész-életrajz!

Mennyiség

Utánvét elérhető az alábbi szállítási módoknál:

GLS Futár

>>E-könyvben megvásárolható itt!<<

„Manuval már 4 évesen is csak baj volt – és még mindig ugyanolyan!”

Gabriel García Márquez

 

Manu Chao egyszer Kolumbiában turnézott egy cirkuszi társulattal, és egyszerre tárgyalt a kormánycsapatokkal, lázadó gerillákkal, és drogcsempészekkel – akkor azt írták, ez „nem is rock’n’roll-turnéhoz hasonlít, inkább Napóleon visszavonulására Moszkva alól”. Mert Manu Chao így dolgozik: mindent másképpen csinál. Több millió lemezt eladó rocksztár, aki inkább a barátainál alszik a padlón, és nem ötcsillagos szállodákban; antiglobalizációs aktivista, aki a prostituáltak jogaiért küzdőkkel barátkozik Madridban, vagy a zapatista vezetővel, Marcos alparancsnokkal Chiapas-ban; visszahúzódó remete, aki otthonosan mozog a latin-amerikai színpadok százezres közönsége előtt is.

 

A Clandestino írása 5 évig tartott: Peter Culshaw eddig követte Manut szerte a világon – Barcelonában, New Yorkban ivott vele bárokban, az utolsó pillanatban meghívták egy jótékonysági koncertre a Szahara közepén álló menekülttáborba, Mexikóban a drogbandák rémtettei miatt elmaradt koncertekre, vagy Buenos Aires-be, ahol Manu egy elmegyógyintézet lakóival készített közös lemezt. A végeredmény: a valaha írt egyik legérdekfeszítőbb zenész-életrajz!

 

„Bazi nagy zene… Európában, Latin-Amerikában Manu Chao már rég Bob Marley-kategóriás rocksztár.”

Rolling Stone

 

Peter Culshaw-t maga Malcolm McLaren jellemezte úgy, hogy ő „a világzene Indiana Jones-a”. Dolgozott az Observernek, a Telegraph-nak, és a BBC Radio-nak is: Közép-Afrikában pigmeusokkal barátkozott, és az Amazonas-tól kezdve Szibériáig mindenhonnan írt riportokat. Zenészként készített felvételeket a Buena Vista Social Clubbal Havannában, bollywoodi zenekarokkal és a szupersztár Asha Bhosle-vel is Bombay-ben. A díjnyertes theartsdesk.com weboldal alapítója. Északkelet-Londonban él; a Clandestino  az első könyve.

GABO

Adatlap

Oldalszám
448
Kötés
Kötött
Kiadási év
2013
ISBN
9789636897222
Fordította
Nagy Gergely
Új

10 hasonló termékek ugyanazon kategóriában: